Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömmen om Idol kan börja på Väla

Många drömmer om en framtid som artist. Programmet "Idol" är ett skyltfönster. Men vägen dit är också lång. Första steget kan vara att visa upp sig för ansvariga och en publik – som på Väla under fredagen.

Mimmi Almlund tog chansen att visa upp sig för publik och "Idol"-ansvariga på Väla.Bild: Britt-Mari Olsson
Mimmi Almlund kom i sällskap med gitarr och en kompis.
– Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Jag tänker att jag kommer hit och kör, som en uppvärmning inför den riktiga auditionturnén.
Hon ska framträda med en egen låt, "Love me again".
– Då har de som lyssnar ingenting att jämföra med och låten passar ju mig eftersom jag gjort den. "Love me again" är en poplåt, jag skriver pop och sjunger pop.
Hannie Brithén gör egen musik, men valde att sjunga "*Black heart" av Stooshe när hon framträdde under fredagen.Bild: Britt-Mari Olsson
Hannie Brithén väljer att framträda med "Black heart" av brittiska gruppen Stooshe, även om hon själv också gör musik och söker sin publik genom att strömma den över twitch.tv. Något hon nyligen börjat göra kontinuerligt.
– Jag hoppas att jag får bra feedback här idag, som jag kan ta med mig sedan, säger hon innan hon intar den lilla scenen som första artist denna eftermiddag.
Susanne Bertlin och Elin Sabelström gör många nerslag landet runt för att peppa och finna förmågor till årets upplaga av "Idol".Bild: Britt-Mari Olsson
Elin Sabelström och Susanne Bertlin håller i arrangemanget. De är deltagaransvarig respektive sångcoach för "Idol" och har varit ett par dagar i Helsingborg, för att se och lyssna på förhoppningsfulla förmågor.
Detta är första steget av flera för att vaska fram startuppställningen till det populära programmet. De har redan varit runt i landet och fler stopp väntar innan de är i mål. 24 mars återvänder de till Helsingborg när det är dags för audition till "Idol".
Fredagens arrangemang kan ses som träning för det som väntar.
– Många är ganska blyga, de är duktiga rent tekniskt, men de sitter hemma och är otränade när det gäller att framträda. Då är det här en bra möjlighet att öva så att man får fram det man kan, säger Susanne Bertlin.
Vad ska den som vill söka sig till "Idol" tänka på – ge tre snabba tips!
– Först och främst – öva. Fundera på vad du har att komma med som person. Och uppträd mycket, kanske börja med att framträda inför kompisar som om det vore audition.
Vad hoppas ni att årets sökande vill satsa på?
– Det är mycket pop i "Idol", men det är alltid kul att ha med dem som satsar på andra stilar, som rock eller country. Kanske förmågor som vill göra något mer personligt, som Björk. De skulle jag vilja ha med, säger Elin Sabelström.
Liam Isaksson skriver egna låtar och vill arbeta med musik. Han hoppas att "Idol" kan vara ett steg på vägen. Fredagens evenemang på Väla var ett steg att prova på vad det innebär.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen