Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Klart med EM i barbershop till Helsingborg

Körer från hela Europa till Helsingborg Arena. "Vi att vi har alla förutsättningar för en hejdundrande körfest, både för de tävlande och publiken", säger Henrik Rosenberg.

Helsingborgskören Pearls of the SoundBild: Dick Gillberg
Evenemanget ligger visserligen långt fram i tiden, men nu är det bestämt att EM i barbershop kommer att avgöras i Helsingborg.
Det sker under fyra dagar i maj 2021. European Barbershop Championships avgörs i Helsingborg Arena 6 till 9 maj 2021.
Bakom arrangemanget står Helsingborg Convention & Event Bureau och Event in Skåne som tillsammans med Helsingborgskörerna HelsingVoice och Pearls of the Sound värvat evenemanget till Helsingborg.
– Tillsammans gör vi det möjligt för cirka 2000 deltagare att uppleva Helsingborg under fyra dagar, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg CEB.
Läs också 30 år av ljuv musik – Pearls of the sound firar jubileum med slutsåld konsert
Europas tolv barbershoporganisationer röstade förra veckan och Helsingborg fick de flesta rösterna.
– Det var spännande minuter när röstningen avgjordes i förra veckan. Helsingborg Arena som scenplats, närheten till en internationell flygplats och vår roll som en ledande aktör i barbershopsångvärlden gjorde att majoriteten röstade på Helsingborg, säger Henrik Rosenberg, ordförande i barbershoporganisationen för herrar i Norden.
– I samarbete med Helsingborg stad vet vi att vi har alla förutsättningar för en hejdundrande körfest, både för de tävlande och publiken, säger Henrik Rosenberg.
Gå till toppen