Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt vandalisering i Hembygdsparken – containerbrand vid stora scenen inatt

Strax före midnatt natten mellan söndag och måndag brann det kraftigt i en container vid stora scenen i Hembygdsparken. Nu tvingas Hembygdsföreningen utöka bevakningen på helger och nätter.

Lågorna i containern var flera meter höga när räddningstjänsten kom till Hembygdsparken.Bild: LÄSARBILD
Containern tillhör Leemans Entreprenad, som just nu håller på att bygga tak över publiken vid den stora scenen mitt i Hembygdsparken.
I containern fanns det avfall från bygget. Bland annat en hel del plast, trä och emballage.
Räddningstjänsten kunde ganska snabbt släcka branden.
Ingen människa kom till skada. Däremot hade allt i containern brunnit upp och containern var skadad av sot och värme.
– Det har säkert blivit rejält varmt och brunnit ordentligt. Turligt nog så spred sig elden inte till de träd eller träbyggnader som finns i närheten, säger Calle Gudmundsson, ordförande i Hembygdsföreningen, som driver Hembygdsparken.
– Hade det funnits mer löv på träden kunde elden lätt ha stridit sig till träden som fanns bara några meter ifrån containern. Då hade det kunnat gå mycket illa fortsätter han.
Calle Gudmundsson, ordförande i Hembygdsföreningen, konstaterar att containern vid stora scenen är helt utbränd. Nu tvingas man öka bevakningen på helger och nätter.Bild: Kristian Nilsson
Detta var andra veckoslutet i rad som Hembygdsparken utsatts för vandalisering.
Förra veckan var det någon eller några som klottrat på ett antal av fastigheterna i parken.
– All vandalisering är naturligtvis tråkig, men när det börjar brinna så här är det naturligtvis mycket värre och farligare på alla sätt, säger parkchefen Olle Eriksson.
– Är det någon som sett något som kan ha med det här att göra så får de gärna höra av sig till oss, fortsätter han.
Precis som när husen blev nedklottrade för en vecka sedan kommer Hembygdsföreningen att polisanmäla den här händelsen.
– Det är självklart att vi ska göra det. Men nu måste vi också prata med vårt vaktbolag. De behöver patrullera oftare i parken. Det kostar naturligtvis pengar, som vi kunde använt till annat, men vi har inget val, säger Calle Gudmundsson.
Nästan allt i containern var utbränt.Bild: Kristian Nilsson
Magnus Leeman på Leeman Entreprenad inspekterade också containern på måndagen.
– Man ser ju att det brunnit ordentligt i den. Nu kommer vi att polisanmäla detta och rent praktiskt kommer vi att sätta dit en container som man kan stänga, säger Magnus Leeman.
Gå till toppen