Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chino Amobi till Helsingör – flera nya artister klara för Click festival

En av förra årets mest hyllade experimentella musiker, Chino Amobi, kommer till Click festival i maj. Dessutom står det klart att ytterligare akter ska uppträda på evenemanget i Helsingör.

Chino Amobi är en av artisterna som uppträder på Click festival i vår.Bild: NON records
Click festival är ett återkommande evenemang för experimentell musik och konst, och äger rum på Kulturværfet i Helsingör mellan den 19 och 20 maj.
De senaste åren har artister som Laurie Anderson, Martin Rev och Mykki Blanco uppträtt. Sedan tidigare står det klart att Moor Mother, Amnesia scanner, Violence, Zaka, Rabit och Søs Gunver Ryberg kommer att stå på scen under årets upplaga av festivalen.
Under tisdagen presenterades ytterligare namn till festivalprogrammet.
Läs också Flera hyllade akter till Helsingör – här är de första artisterna klara för Click festival
År 2017 utsåg en av världens mest ansedda tidskrifter för experimentell musik, The Wire, avantgarde-artisten Chino Amobis album ”Paradiso” till årets bästa. Nu kommer han till Helsingör för sin första Click-festivalspelning.
Klart är också att hajpade danska gruppen Khalil samt Soho Rezanejad spelar på festivalen.
Gå till toppen