Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Dahlin: "Jag bryr mig inte så mycket"

Två matcher, tolv byten och total speltid på 7.35 minuter. För Rasmus Dahlin blev OS mer att titta på än att delta. – Jag bryr mig inte så mycket om det, sade backtalangen efter äventyrets slut i Sydkorea.

Rasmus Dahlin skrev historia i Sydkorea. När den 17-årige talangen – som väntas väljas först i sommarens NHL-draft – fick en plats i förbundskapten Rikard Grönborgs trupp blev han den yngste svenske herrhockeyspelaren någonsin i ett OS.
Men särskilt mycket spel blev det inte.
Dahlin var utanför matchtruppen i premiären mot Norge, fick 4.36 minuter mot Tyskland och fick ännu en gång ta plats på läktaren när Tre Kronor mötte Finland i gruppavslutningen.
I kvartsfinalen mot Tyskland inledde Frölundabacken i båset och det var först i tredje perioden – när Sverige låg under med 0–2 – som han fick göra sex byten och totalt noterades för 2.59 minuter.
– Jag bryr mig inte så mycket om det. Jag tar den tid jag får och gör det bästa av det. Jag körde på bara, sade han.
Dahlin var inblandad i Anton Landers reducering till 1–2 och tappade pucken när Dominik Kahun satte 3–1 till Tyskland.
Sverige hämtade till slut upp underläget men föll sedan i förlängningen (3–4).
– Det är surt. Det är som det alltid är att åka ur en turnering, det känns skit, sade Dahlin.
Var det ett tufft läge att komma in i?
– Nej då, det är hockey och jag är alltid redo. Men jag tänker inte så mycket på hur min match gick, det är mer hur den slutade, sade Rasmus Dahlin.
Hur har OS varit?
– Lärorikt.
Gå till toppen