Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Råå IF

Lämnar Råå – återvänder till Norge: "Handlar om nyfikenhet"

Han började om i division 4 och tänkte lägga skorna på hyllan. Nu är Albert Berisha, 23, klar för en återkomst i norska Nybergsund.
– Jag vill se om jag kan bli en professionell fotbollspelare, säger han.

Albert Berisha, här i Kågeröd, har återvänt till norska Nybergsund.
Inför förra säsongen provtränade Albert Berisha med division 1-lagen Ljungskile, Landskrona BoIS och ÄFF, men hamnade hos Kågeröd i division 3. Efter en vårsäsong där det mesta gick emot både Berisha och laget anslöt han till Råå i division 4.
Där återfann han glädjen – och nu gör han en nysatsning på fotbollen. 23-åringen är klar för det norska tredjeligalaget Nybergsund, som han representerade i en och en halv säsong innan han bröt kontraktet och flyttade hem till Helsingborg sommaren 2016.
– Jag är väldigt glad över att vara tillbaka. I grund och botten handlar det om nyfikenhet, jag vill se om jag kan bli en professionell fotbollspelare och spela på allra högsta nivå, säger Berisha, som fostrades i HIF och har två pojklandskamper på sitt cv.
– Fotbollsmässigt hade jag kunnat spela på den högsta nivån, min akilleshäl har alltid varit den fysiska biten – att kunna springa mycket. Fotboll är trots allt en löpsport och då är den mentala biten otroligt viktig.
Berisha berättar att han inte alltid har levt som en fotbollsspelare 24 timmar om dygnet.
– Jag har inte varit beredd att göra jobbet, jag har varit i en comfort zone och trott att allt ska lösa sig genom min talang. Det är därför jag är här för att försöka ge det en chans, jag har aldrig varit så bra tränad som jag är nu. Det är verkligen en uppmaning till alla unga talanger: vill du lyckas måste du jobba extremt mycket, det finns inga genvägar.
För bara några månader sedan pratade inte Berisha i lika målinriktade termer. Han funderade på att sluta spela fotboll och bli tränare.
– Jag har länge haft idéer som jag har velat få ut till en spelargrupp. Men sedan dök den här möjligheten upp och det är kanske Guds sätt att säga att jag inte är färdig med min spelarkarriär.
Berisha, som kan användas både som offensiv mittfältare och forward, har skrivit på ett ettårsavtal med Nybergsund.
– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, för att jag fick möjligheten att spela där. Det är en fantastisk förening som förtjänar att ligga högre upp än division 4. Jag önskar dem stort lycka till, säger han.
Läs alla artiklar om: Silly season i division 4 2017/18
Gå till toppen