Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Trettonde raka förlusten för OV Helsingborg

Ledning i paus räckte inte. OV Helsingborg fick inte till offensiven i andra halvlek och förlorade mot Ystads IF med 25–31.

Niklas Kraft var som vanligt bra i OV-målet, men det räckte inte till seger den här gången heller.
Handbollsligan
OV Helsingborg 25 (15)
Ystads IF 31 (14)
Det var nära, men när det behövdes som mest spikade Ystad IF:s målvakt Anders Persson igen. OV Helsingborg gjorde bara tio mål i andra halvlek och noterade sin trettonde raka förlust.
OV kom till spel mot Ystads IF med tolv raka förluster, men det märktes bara på läktaren i början av matchen. På planen höll helsingborgarna jämna steg och var oftast steget före i målprotokollet. När man hade chansen att göra ett litet ryck tog man den dock inte.
Lagen följdes åt till 10–10 innan Ystad gjorde tre raka mål och gick från 9–10 till 12–10. Gästerna hade också chansen att gå ifrån till 13–10, men missade. Ystad bytte målvakt efter tjugo minuter och det såg ett tag ut att knäcka hemmalaget. Istället kom OV tillbaka och med fyra sekunder kvar av första halvlek fastställde man halvtidsresultatet till 15–14.
I det läget åkte Ystad även på matchens första utvisning.
– Vi börjar bra och har ett bra tempo, men sen slarvar vi emellanåt. Men vi tror på det och det ska vi visa i sextio minuter. Vi har en bra känsla, säger OV Helsingborgs David Svensson till Cmore i paus.
OV skaffade sig en tvåmålsledning i början av andra halvlek, men sen körde hemmalaget fast och Ystad kunde vända 14–16 till ledning 21–19. Helsingborgarna, som inför matchen parkerade på jumboplatsen, bet ihop och kom tillbaka till underläge 21–22 när Erik Forssell Schefvert blev utvisad med kvarten kvar. Målvakten Niklas Kraft gjorde några räddningar i rad och hastigt och lustigt var ställningen 22–22. Då tog Ystadtränaren Jerry Hallbäck timeout och efter den gjorde gästerna ett miniryck.
Med nio minuter kvar var ställningen 23–25 och OV såg ut att gå mot sin trettonde raka förlust. Hemmatränaren Ulf Sivertsson tog timeout när Ystads IF gjorde ytterligare ett mål. Niklas Kraft, med IFK Ystad som moderklubb, storspelade mellan stolparna. När hemmalaget jagade kvittering plockade Sivertsson ut Niklas Kraft, men närmare än 24–26 kom man inte.
Redan på söndag är man i elden igen. Då i en riktig nyckelmatch borta mot bottenkollegan Aranäs. Ett Aranäs som inte heller rosat marknaden på senaste tiden. Förlust där och OV ligger riktigt illa till i Handbollsligan.
Läs alla artiklar om: Handbollsligan: OV Helsingborg–Ystad
Gå till toppen