Sport

Skånsk duo kör full STCC-säsong igen

Micke Ohlsson och Tobias Brink är redo att utmana på banorna.
– Det är inget snack om att jag vill vara med i toppen av STCC 2018, säger Micke Ohlsson.

Tobias Brink och Micke Ohlsson sticker ut hakan. Det är toppen som gäller för såväl förare som team.Bild: andershelgesson.se
Redan i början av december kunde vi berätta om Brink Motorsport med förarna Micke Ohlsson och Tobias Brinks målmedvetna satsning mot STCC 2018.
Nu står det klart att det åter blir full satsning på alla årets sex banor. Och det Eslövsbaserade teamet fortsätter att köra Audi RS3 LMS.
Micke Ohlsson från Östra Ljungby är trots sina 33 år i det närmaste veteran i racingsammanhang. I fjol slutade han tia i mästerskapet. Nu vill han mer.
– Jag ser verkligen fram emot 2018 och det känns riktigt bra med en fortsättning i teamet. Vi har samma ambitioner och har samma tankar på hur vi når dem. Det är inget snack om att jag vill vara med i toppen av STCC 2018 och det ända jag vill är att försäsongen ska dra igång så vi kan fortsätta utvecklas och ta oss närmre toppen, säger Micke Ohlsson.
Tobias Brink blev sjua förra säsongen och nådde pallen en gång. Nu vill Malmöföraren som debuterade i STCC 2017 ge de mer rutinerade konkurrenterna en match.
– Det kittlar i fingrarna och jag vill bara sätta igång med försäsongen. Under 2017 visade vi att när vi får allt att stämma så är vi med i toppen och krigar. Jag är övertygad om att vi tog starka steg med utvecklingsarbetet under sista delen av säsongen. Höjer jag min lägstanivå får de gamla rävarna se upp.
Ohlsson och Brink blir förare fem och sex som anmäler sig till årets tävling. Den övriga kvartetten är så här långt rutinerade Johan Kristoffersson och Mattias Andersson samt debutanterna Hugo Nerman och Oliver Söderström. De två sistnämnde från Rydebäck och Bjärred.
En riktigt Skånskt mästerskap än så länge.
Läs mer:Hugo Nermans mål – världsmästare 2022
Läs mer:Micke Ohlssons tuffa mål: Vinna hela STCC
Teamet har valt att behålla sina Audi RS3-bilar från förra säsongen.
2017 slutade med ett brons i temmästerskapet redan under debutåret för Brink Motorsport. När man nu går in i år två så är siktet högre inställt än så.
– Vi har tävlat inom motorsporten länge och vi har lyckats erövra flertalet mästerskapstitlar på vägen. Inför 2017 tog vi på oss en stor kostym när vi debuterade i STCC, men nu är debutåret över. Vi har hunnit växa i den större kostymen och är hungriga på att vara med i toppen av STCC 2018, säger teamchef Ted Brink och fortsätter:
– Det händer spännande saker inom teamet och vi kommer tillsammans med våra partners komma med en riktigt stark satsning inför 2018. Vi kommer ha alla förutsättningar att ta upp kampen på allvar med de etablerade teamen.
Teamet har valt att behålla sina Audi RS3-bilar från förra säsongen.
Fakta

Tävlingskalendern

Ring Knutstorp, 4–5 maj

Anderstorp, 16–17 juni

Falkenbergs Motorbana, 7–8 juli

Karlskoga Motorstadion, 18–19 augusti

Rudskogen, Norge, 8–9 september

Mantorp Park, 21–22 september

Gå till toppen