Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF förlorade poäng i slutsekunden – igen

HIF hade 1–0, väntade på slutsignalen. Då kvitterade Örebro. Sett till matchen så var det rättvist, om än en tung hemresa för HIF.

Svenska cupen
Örebro 1 [0]
HIF 1 [0]
HIF:s försvar har imponerat på försäsongen. Mot Örebro saknades mittbacken Fredrik Liverstam på grund av skada. Detsamma gällde Charlie Weberg. Istället fick 18-årige Carl Thulin ta platsen som mittback, vid sidan av namnen Carl Johansson.
Svalövspågen inledde lugnt och modigt. Bland annat avstyrde han en kontring precis framför fötterna på Kennedy Igboananike tidigt i matchen.
Samme Kennedy Igboananike fick matchens hetaste chans i minut elva, men Pär Hansson hann avvärja och klistra bollen från mycket nära håll.
Eter inledande ÖSK-kontroll öppnade matchen upp sig och HIF kom till ett par bra chanser. Mikael Dahlberg tog sig ensam genom och skruvade bollen mot bortre krysset, men Oscar Jansson boxade bollen till hörna efter 14 minuter. En hörna som blev resultatlös, så också den påföljande.
Efter en halvtimme smällde högerback Anders Randrup och Filip Rogic ihop i en duell och efter den gick HIF:s dansk länge, länge och masserade sitt högra knä. Det märkte ÖSK som anföll på sin vänsterkant och det blev farligt.
0–0 i paus efter en halvlek där det inte saknades chanser åt något av hållen – Om än inte de hetaste på ett kylslaget Behrn arena.
Tidigt i andra halvlek tog sin Andri Runar Bjarnason in i straffområdet från höger. Bollen hamnade snabbt ute hos Adam Eriksson till vänster. Eriksson måttade ett bra inlägg, men Mamudu Moro nickade över.
Efter en Örebrohörna i minut 57 var det oerhört när 1–0 till Örebro. Ett skott utifrån styrdes av Kennedy Igboananike, men strax utanför Pär Hanssons kryssribba. Nära, nära.
Efter en slarvig period i matchen från bägge håll kom så första målet. Och det till HIF.
Mikel Dahlberg drogs ner utanför straffområdet. De flesta hade kanske väntat sig Darijan Bojanic som frisparksskytt, men istället stegade Andri Runar Bjarnason fram och sköt direkt. Oscar Jansson i ÖSK-målet lämnade retur mot tre framrusande HIF-spelare. Mikael Dahlberg placerade enkelt in bollen i det övergivna målet.
791 åskådare, vara de mest högljudda var från Skåne, väntade på slutsignalen Domare Kasper Sjöberg hade pipan i munnen. Då kvitterade ÖSK.
Det var det sista som hände. Ännu en gång förlorade HIF poäng i slutsekunden.
Gå till toppen