Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Karsten Torebjer kommer tillbaka till Helsingborg i höst

Ny chans att se succéföreställningen "Miraklet från Jylland".
– Helsingborg ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Patrik Larsson, komikern som skapat Karsten Torebjer.

Karsten Torebjer kommer tillbaka till Helsingborg.Bild: Robert Eldrim
I mars dyker Karsten Torebjer – "psychic medium" – upp på konserthuset i Helsingborg. En föreställning som såldes ut på nolltid.
Men de som är sugna på att ta del av Torebjers försök att nå andevärlden får en ny chans. På måndag 26 februari släpps biljetterna till höstens turné och självfallet finns Helsingborg med på listan. Den 29 september kommer han tillbaka till konserthuset.
– Det här kan låta som en klyscha, men Helsingborg ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det var där jag fick min första stående ovation, något som jag filmade och la ut på min sida, säger Patrik Larsson, komikern som står bakom Karsten Torebjer.
Han hittade på figuren för tio år sedan och gjorde honom först i SVT-humorprogrammet "Morronsoffan". Sen låg figuren på is några år, men folk frågade efter Karsten och det blev en ny serie i SVT Play och dessutom en liveshow.
Numera är intresset hur stort som helst. Vårens turné såldes snabbt ut och därför blev det även en höstturné.
– Ja, det är helt galet. Så det gäller att hänga på låset på måndag 26 februari klockan 12 när biljetterna släpps, säger Patrik Larsson.
Bild: Robert Eldrim
Att Karsten Torebjer blivit så populär tror Patrik Larsson beror på tre saker:
– Att jag driver med danskar. Och även med dem som utger sig för att vara medium. Sen vill jag också tro att det beror på att jag är professionell komiker och bra på att underhålla.
– Och sen håller jag liv i figuren även när jag inte turnerar. Jag lägger ut rätt mycket filmer på nätet, säger Patrik Larsson som har en egen Youtube-kanal för Karsten Torebjer.
Om förra föreställningen med Karsten Torebjer innehöll en del publikkontakt utlovar Patrik Larsson ännu mer den här gången.
– Ja, nu blir det extrem publikkontakt. Publiken blir en del av föreställningen. Och jag kan lova att någon i Helsingborg kommer att tas över av kända spöken, säger Patrik Larsson.
Gå till toppen