Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Båstad

Förslöv får två nya cykelvägar – ska vara klara till sommaren

Den ena ska gå från Förslövs tätort till kommungränsen, och den andra blir en passage vid stationen över väg 105. Kostnaden delas mellan Trafikverket och Båstads kommun.

Till sommaren ska en gång- och cykelväg vara klar mellan Förslöv och Fogdarp.
Den tänkta gång- och cykelvägen längs med Margaretetorpsvägen, väg 1723, hamnade i hetluften när det stod klart att belysningen på bilvägen skulle tas bort.
Läs också När Margretetorpsvägen får gång- och cykelväg finns inte belysning längre med
Nu har förarbetet för dragit igång. Gång- och cykelvägen ska asfalteras och blir cirka tre kilometer lång.
– På de flesta ställen blir den två och en halv meter bred men där det är trångt, och vi inte få plats, går vi ner till två meter, säger Wali Hamid, projektledare på Trafikverket.
Det är Trafikverket som är byggherre. Totalsumman med planering, projektering och produktion förväntas landa på tolv miljoner kronor. Båstad kommun står för halva kostnaden och Trafikverket halva.
– I nästa steg ska cykelvägen fortsätta inom Ängelholms kommun, och då blir det ytterligare en sträcka på ungefär tre kilometer.
Vid Förslövs station ska en kortare del på ungefär 450 bli gång- och cykelväg.
– Det är just passagen över bron som är huvudsyftet. Det har inte funnits någon säker gång- och cykelväg till stationen från väster.
En miljon kronor förväntas kostnaden landa på där, med samma kostnadsuppdelning mellan kommunen och Trafikverket.
Gå till toppen