Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Känslokamp” i ”På spåret”-finalen

Nu ska den 28:e säsongen av "På spåret" avgöras. I finalen ställs Amie Bramme och Gunnar Bolin mot Josefin Johansson och Johar Bendjelloul. ”Vi vill ta hem det här”, säger Amie Bramme till TT.

Amie Bramme och Gunnar Bolin är ett av lagen i "På spåret"-finalen. "Vi är motsatser till varandra vilket ger oss en bredd", säger Amie Bramme. Pressbild.Bild: Bo Håkansson/SVT
Efter en lång säsong har det till slut blivit dags för final i SVT:s omåttligt populära frågesportsprogram "På spåret". Och det är två debutantlag som gör upp om titeln.
– Det är jätteroligt. Jag tror inte att folk känner sig säkra på att "det här laget kommer att vinna". Det är så vilt, säger Amie Bramme som tävlar tillsammans med journalistkollegan Gunnar Bolin.
De trodde aldrig att de skulle komma till final i "På spåret"
– Vi såg det mest som en rolig grej, en lek, och i ärlighetens namn trodde jag inte att vi skulle gå vidare i tävlingen. Jag blev genuint förvånad när vi gick vidare, säger Bramme.
När de väl började avancera i tävlingen kände de dock att de vill gå hela vägen och kamma hem segern.
Motståndarlaget utgörs av journalisten, komikern och artisten Josefin Johansson och journalisten Johar Bendjelloul. Även de gick in i finalen med målet att vinna.
– Så är det alltid när man har investerat i något, då är det alltid roligt att vinna, säger Josefin Johansson.
Samtidigt berättar hon att hon och Bendjelloul hade olika utgångslägen i "På spåret".
– Jag kommer ju från tramshållet så det var ganska lätt för mig att gå in och bara "jag är en tramsbyxa så för mig kan det gå lite hur som helst". Att bara gå till semi överträffade alla mina förväntningar. För Johar var det annorlunda eftersom han ändå har byggt upp en karriär på att vara insatt i saker, säger Johansson.
Inspelningen var en pärs för finallagen. Josefin Johansson beskriver hela "På spåret"-äventyret som en "känslokamp" och Amie Bramme berättar att hon var nervös.
– Vi kände att det skulle bli en spännande match, säger hon.
"På spåret"-finalen sänds i SVT1 på fredag klockan 20.00.
Fakta

Tidigare vinnare av "På spåret"

Vinnare under 2010-talet:

2010: Johanna Koljonen och Marcus Birro

2011: Hélène Benno och Peter Apelgren

2012: Martina Haag och Erik Haag

2013: Ellinor Persson och Dick Harrison

2014: Helena von Zweigbergk och Göran Everdahl

2015: Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl

2016: Elisabet Höglund och Jesper Rönndahl

2017: Kristin Lundell och Johan Hilton

Gå till toppen