Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Öppet hus om hamnen i Höganäs

På tisdag ska hamnfrågan diskuteras på Tivolihuset.

Medborgardialogen om hur Höganäs hamn ska användas i framtiden fortsätter. Nu närmast på tisdagen 6 mars bjuder kommunen in till öppet hus på Tivolihuset.
Mellan klockan 13 och 17.30 är invånarna välkomna att lägga fram sina förslag och diskutera vad det är för utveckling man vill se.
– Vi kommer att vara fem-sex tjänstemän på plats. Det blir jag som är uppdragsansvarig, några planarkitekter och några från stadsmiljöavdelningen, säger tf planchef Erik Bredmar.
Under det öppna huset får besökarna först se en film över hamnområdet.
– Det blir som en liten planpromenad där man får se hur området ser ut en vanlig vinterdag.
Efter det ska det diskuteras i grupp.
– Vi kommer att att ha samtalsledare så att det inte blir för mycket detaljer. Vi vill ha en förutsättningslös diskussion.
Invånarna får sedan också lämna sina synpunkter på en analog karta.
Varför hålls det öppna huset på dagtid?
– Tanken är att detta ska fånga upp målgruppen som är minst uppkopplade. Det är inte strikt uttalat att det handlar om de äldre, men det är klart att de är lika uppkopplade som yngre, säger Erik Bredmar.
Man har också bjudit in runt 100 invånare i olika ålderskategorier till det öppna huset.
– Så vi hoppas att det blir en bra spännvidd ändå.
Inga politiker kommer att delta.
– Politikerna har inte aviserat att de vill vara med i det här skedet.
Samtidigt pågår insamlandet av åsikter via kommunens hemsida och den digitala dialogkartan fram till den 18 mars. Hittills har det gått så där.
– Det är ganska svalt intresse och det har inte kommit in så jättemycket åsikter. I somras när man använde samma koncept vid översiktsplanen åkte man ut till olika affärer och efter det tog det fart. Vi funderar på att göra samma sak nu, säger Erik Bredmar.
Gå till toppen