Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är partierna som bytt fot – de flesta positiva till hotell vid Gröningen

HD har undersökt hur partierna ställer sig till de planer som hittills presenterats för Gröningen. En majoritet är positiva och ett par partier har bytt fot sedan förra gången det skulle byggas hotell på Karantänstomten.

Den gamla Karantänens framtid avgörs inom kort och det blir troligtvis ett av de två förslagen här som fastighetsägaren Backahill kommer försöka driva igenom tillsammans med stadens politiker. Höghuset har ritats av Tengbom arkitekter och den lite bredare bruna byggnaden av Lundgaard & Tranberg.
Det har gått mer än ett decennium sedan staden lade ner hotellplanerna för den tårtbitsformade tomten i södra änden av Gröningen. Från början backades idén upp av en politisk majoritet där Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna tog på sig ledartröjorna. Folkpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna var emot.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen