Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ung man död och flera skadade efter stort bråk på Drottninghög – en person anhållen

Flera unga män skadades svårt och en av dem avled efter ett stort bråk på Drottninghög på tisdagskvällen. Akutmottagningen i Helsingborg spärrades av av säkerhetsskäl.

Polisen spärrade av Blåkullagatan på tisdagskvällen.Bild: Foto:Jan Emanuelsson/Topnews.se
En man är död och fyra andra är skadade efter ett stort bråk på Drottninghög vid 20.30-tiden på tisdagskvällen. Under onsdagsmorgonen har polisen också gripit en man misstänkt för mord. Det rör sig om en strax under 20 år gammal man.
– Det vi kan konstatera är att grovt våld använts, mer om skadorna och graderingen på skadorna vill vi inte säga i nuläget, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral kort efter händelsen.
Polisen ville först inte gå in på vilka typer av skador det rörde sig om, men senare meddelade man att samtliga inblandade hade skärskador.
Några av de skadade anträffades på brottsplatsen eller i närområdet. Minst en skadad ska självmant kommit in på akuten. Den döde och de skadade är samtliga män mellan 18 och 21, och delar av akuten spärrades snabbt av.
– Vi vet inte vad de skadade har för hotbild mot sig, dessutom kan många anhöriga komma dit. Vi spärrar av entrén för att säkerställa att sjukhuspersonalen kan jobba säkert, säger Fredrik Bratt.
Polisen spärrade av delar av Blåkullagatan samt Grönkullagatan på Drottninghög och arbetade vid 22.30-tiden med att samla in vittnesuppgifter efter bråket. Då hade även kriminalteknikerna anlänt till platsen och påbörjat brottsplatsundersökningar.
– Flera personer har setts springa från platsen i samband med bråket, vi håller på att bilda en uppfattning om vad som har hänt, säger Fredrik Bratt.
Läs också Flest våldsbrott per invånare i Helsingborg
Strax före klockan 02 natten mot onsdagen meddelande polisen att en av männen är avliden, och att man inlett förundersökningar om mord och mordförsök. Dessutom har ett antal personer hämtats in till förhör.
– Utredningsarbetet pågår, och kommer att pågå natten igenom. Teknikerna arbetar med brottsplatsundersökningarna på minst tre platser och man har hämtat in ett antal personer till förhör, säger Magnus Lefèvre, regionvakthavande polisbefäl, vid 04-tiden.
Av de skadade personerna hade tre kunnat lämna sjukhuset tidigt på onsdagsmorgonen.
– En vårdas fortfarande på sjukhus, men det ska inte vara frågan om några livshotande skador, säger Magnus Lefèvre.
Vid 05.30-tiden på onsdagsmorgonen hade polisen arbetat klart med brottsplatsundersökningarna på Drottninghög och avspärrningarna hävdes också då. Den misstänkte mannen som greps under morgonen har också anhållits av åklagare.
Gå till toppen