Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tony Irving: Gäller inte bara att vara snygg

Artisten Viktor Frisk är en av årets deltagare i "Let's dance" – han ska bland annat möta Bondbruden Britt Ekland och skidlegendaren Gunde Svan. Men juryordföranden Tony Irving tror att det blir tufft för 23-åringen.
– Nu måste han prestera på riktigt, det gäller inte bara att vara snygg, säger han.

Den 23:e mars är "Let's dance" tillbaka i rutan.Bild: Janerik Henriksson/TT
Viktor Frisk har fullt upp med sitt deltagande i Melodifestivalen tillsammans med Samir Badran, och med start den 23 mars kommer han även synas i TV4:s "Let's dance".
– Jag är hundra gånger mer nervös för det här än för Melodifestivalen. Det finns inget värre än att vara här, berättar han.
Bland motståndarna märks den tidigare Bondbruden Britt Ekland, som spelade Mary Goodnight i "Mannen med den gyllene pistolen". Med sina 75 år är hon den äldsta deltagaren i "Let's dance" hittills, men det är ingenting som hindrar henne – tvärtom.
– Jag ska slå ett slag för dem som inte tycker att de kan göra någonting, som är pensionerade och ligger och väntar på döden. Jag säger bara nej, nej, nej. Jag vill stå upp för alla er, man kan fortfarande ha jättekul, säger Ekland.
Simmaren Therese Alshammar, artisten Jon Henrik Fjällgren och författaren Martina Haag kommer också att delta, samt den tidigare skidåkaren Gunde Svan. Han har fått frågan flera gånger, men först nu tackar han ja.
– Tidigare har det alltid varit prioritet på våra barn, men nu har Julia slutat åka skidor, så nu fanns möjligheten, berättar han.
Utöver skidåkningen har Gunde Svan varit programledare för bland annat "Fångarna på fortet" och "Gladiatorerna", men att dansa, det har han bara gjort på personalfester. Nu gäller det bara att komprimera energin.
– Jag har insett att det inte handlar om maratondans, utan det ska vara en minut och tjugo sekunder. Tidigare har jag mer satsat på en timme och tjugo minuter, säger han och skrattar.
Skådespelaren Claes Malmberg är ytterligare en av årets deltagare. Han har inte dansat tidigare, men ligger nu i hårdträning.
– Det är väldigt lustfyllt att dansa. Om svenska försvaret skulle dansa i stället för att kriga så skulle vi ha en bättre värld, om jag får vara helt ärlig, säger han.
Jurymedlemmen Tony Irving berättar att de under programmets gång kommer att presentera ett hemligt tema, som han tror kommer gå hem hos publiken. Samtidigt tror han att flera deltagare kan överraska.
– Jon Henrik, den snälla tystlåtna, kommer vi att få se andra sidor av. Viktor är inte tillräckligt mycket i chock, det här kommer att vara mycket svårare än vad han tror att det är, säger Tony Irving.
– Men programmets största hot är Therese Alshammar. Bara hon får dansen att funka kan hon ta hem hela grejen från början, säger han.
Fakta

"Let's dance"

För trettonde året i rad sänds dansshowen "Let's dance" i TV4. Kända svenskar tränas i tio olika danser – allt från vals till bachata. Juryn, bestående av Tony Irving, Ann Wilson och Cecilia Lazar, bestämmer tillsammans med tv-tittarna vilka deltagare som åker ut och vilka som får stanna kvar.

Programleder gör David Hellenius & Tilde de Paula Eby.

Den nya säsongen har premiär den 23 mars.

Fakta

Årets deltagare

Martina Haag, författare, dansar med Tobias Bader

Gunde Svan, skidåkare, dansar med Jeanette Carlsson

Margaux Dietz, sociala medier-profil, dansar med Alexander Svanberg

Claes Malmberg, skådespelare, dansar med Malin Watson

Nikki Amini, ”Idol”-domare, dansar med Tobias Karlsson

Viktor Frisk, artist, dansar med Linn Hegdal

Britt Ekland, skådespelare, dansar med Aaron Brown

Jon Henrik Fjällgren, artist, dansar med Katja Luján Engelholm

Daniel Norberg, artist, dansar med Maria Zimmerman

Therese Alshammar, simmare, dansar med Calle Sterner

Gustaf Hammarsten, skådespelare, dansar med Jasmine Takács

Gå till toppen