Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Funk och psykadelika på programmet i RumEtt

RumEtts musiksatsning med lokala band fortsätter och i mars månad bjuds det på allt från experimentell rock till jazziga tolkningar av kvinnors verk.

Arkivbild. Bandet Venus Mind som spelade i RumEtt under onsdagskvällen.Bild: Francesca Cerri
Nästan varje onsdag bjuds det på musik i RumEtt. Mars månads spelningar betyder, enligt arrangörerna på RumEtt själva, "psykadelika, bärsarock, experimentellt, attityd, funk och sjumannasoul".
– Det är en del av vår musiksatsning. Vi har lokala band som spelar hela våren, säger arrangören Jonas Gramsby.
Musiksatsningen har de kört i ett och ett halvt år och Jonas Gramsby beskriver den som lyckad.
– Vi har några stammisar som kommer varje vecka. Jazz drar mycket besökare, men det beror på vädret också. Det går inte att förutse hur många som kommer, säger han.
Musiken som spelas i RumEtt varierar vecka till vecka. Denna veckan har RumEtt fokus på kvinnor och kvinnofrågor – kvinnodagen den 8 mars till ära, och därför spelar bara band med kvinnliga medlemmar.
Resterande onsdagar i mars blir det dock mer blandat på scen och banden som står på schemat spelar allt från rock till funk.
Det är fritt inträde på alla spelningar berättar Jonas Gramsby och fortsätter:
– Det är en ungdomssatsning med målgruppen unga vuxna. Men konserterna och arrangemangen är öppna för alla.
Jonas Gramsby berättar att även programmet för april och maj börjar bli färdigt och att där bara är några luckor kvar att fylla.
– Det är så gott som fullt fram till sista maj, säger han.
Fakta

Spelningar i RumEtt i mars

8 mars: Trio Q som spelar jazz. De tolkar sina favoritlåtar som framförts eller skrivits av kvinnor.

14 mars: Angelicca & En Platta Bier. Angeliccas sound beskrivs som att det drar mot Lana Del Ray och En Platta Bier spelar covers.

21 mars: Malenkost & Trip Sixteen. Malenkost spelar experimentell rock och Trip Sixteen spelar även de rock, men mer åt hårdrock.

28 mars: Strays & Soular One. Strays är funkiga basgångar och hårda gitarriff. Soular One är ett sjumannaband som spelar funk och soul.

Gå till toppen