Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Hög AFD-politiker lämnar efter kameluttalande

André Poggenburg, ordförande för partiet AFD i delstaten Sachsen-Anhalt, vid ett tal den 14 februari i byn Nentmannsdorf sydost om Dresden.Bild: Sebastian Kahnert/DPA/AP/TT
En regional ledare för det högerpopulistiska och främlingsfientliga tyska partiet Alternativ för Tyskland (AFD) hoppar av. Efter att ha kallat tyskar med turkisk bakgrund för "kamelförare" ger nu 42-årige André Poggenburg, ordförande för AFD i delstaten Sachsen-Anhalt, efter för trycket och lämnar sina uppdrag från slutet av mars, klargör partiet.
Efter att företrädare för den turkbördiga minoriteten ifrågasatt planer i Berlin på ett nytt tyskt departement höll Poggenburg ett tal i februari i en by utanför Dresden.
– Dessa kamelförare borde återvända dit de hör hemma, långt bortom Bosporen, till sina lerhyddor och flerfaldiga fruar, sade han bland annat.
Flera andra AFD-företrädare har också hamnat i hetluften för olika uttalanden. Partiet fick 12,6 procent i parlamentsvalet i september.
Gå till toppen