Helsingborg

Nytt förhör med mordmisstänkt 19-åring

Den 19-årige man som misstänks för mordet på en jämnårig man på Drottninghög är fortsatt anhållen. Under torsdagen ska 19-åringen förhöras på nytt av polisen.

Kammaråklagare Ulrika Ekvall vill inte säga mer om den anhållne 19-åringen än att han är tidigare ostraffad och bosatt på en ort i nordvästra Skåne.
Det var i tisdags kväll som två grupper med ungdomar drabbade samman i utkanten av Drottninghögs centrum. Offret var bosatt på Drottninghög. Enligt vittnesuppgifter kom han den här kvällen till området tillsammans med ett antal kamrater.
Enligt vittnen som polisen förhört utbröt ett mindre bråk mellan de två grupperna redan tre dagar tidigare på samma plats. Den gången kom dock ingen till skada.
Efter sammandragningen i tisdags kväll avled en 19-årig man medan fyra andra fick föras till sjukhus med knivskador av olika svårighetsgrad. Samtliga skadade är utom livsfara.
Under torsdagen ska den anhållne 19-åringen på nytt förhöras av polisen.
– Han ska höras i närvaro av sin försvarsadvokat, säger kammaråklagare Ulrika Ekvall som inte vill avslöja 19-åringens inställning till brottsmisstankarna.
Senast på lördag måste åklagaren besluta om mannen ska friges eller begäras häktad.
Läs mer:Bilden av knivmordet klarnar – två gäng drabbade samman vid butik
Läs mer:Boende efter knivmordet: ”Det gör ont i hjärtat att berätta för mina barn”
Gå till toppen