Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

79-åring klottrade rasism på toaletter och busskur

I sin frustration över att ha blivit rånad klottrade den 79-årige helsingborgaren rasistiska slagord på toaletterna på Väla centrum. Det kostar honom nu 12 300 kronor.

79-åringen döms till villkorlig dom och dagsböter för skadegörelse och hets mot folkgrupp. Han har erkänt allt som läggs honom till last, nämligen att han vid tre tillfällen klottrat rasistiska slagord på toaletterna på Väla centrum och på en busskur.
Vid rättegången berättade mannen att han för fyra år sedan blev rånad i stadsparken av fyra män med arabiskt ursprung och att rånet inte klarats upp. Efter rånet kom han att tycka illa om islam och klottrade därför slagord som "Fuck islam" och "Fuck Allah".
Tingsrätten konstaterar att 79-åringen därmed gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp. Mannens uppgifter om att han blivit rånad ifrågasätts inte men alltför lång tid mellan rånet och klottret anses ha förflutit för att han ska få lindrigare straff på grund av provokation.
79-åringen döms till villkorlig dom och 40 dagsböter à 100 kronor. Med rättegångskostnader måste han sammanlagt betala 12 300 kronor.
Gå till toppen