Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

HIF tar inga risker i träningsmatchen

Träningsmatch istället för cup. Då matchar HIF med försiktighet.

Några småskavanker får Christoffer Andersson och tränarstaben i HIF att fundera ett extra varv på matchtruppen mot Öster.
Med ett ynka måls marginal åkte HIF år Svenska cupen. Det innebär träningsmatch mot Öster istället för kvartsfinal. Det betyder också att tränarstaben inte tänker riska något.
– Vi ska spela på utan att ta några risker. Det kommer en match mot Eskilsminne där vi har en möjlighet att ge många speltid som inte haft samma höga belastning som vissa andra, säger HIF:s assisterande tränare Christoffer Andersson.
Det kan bli aktuellt med en del byten beroende på just belastning. Mohammed Abubakari som varit borta länge med ett brutet revben är med i truppen.
Läs mer: Fredrik Liverstams sköna besked efter knäskadan
– Han är jätteambitiös och jättesugen, men där måsta vi som tränare vara kloka. Att gå in och spela 90 minuter direkt på ett sådant underlag är kanske inte optimalt, säger Christofer Andersson.
Fredrik Liverstam har tränat fullt, men är fortsatt något stel i sitt knä. Darijan Bojanic fick en känning under onsdagsträningen och är tveksam till spel. Mikael Dahlberg har en liten överansträngning.
– Absolut ingen fara, men han har haft en intensiv period. Det har varit hög belastning och vi är hela tiden observanta på hur det ser ut och det funkar skitbra. Micke känner själv att upplägget är det optimala.
– Det är alltid tuffa matcher i Tipshallen däruppe. Vi kommer från ett cupspel och nu är det träningsmatch och saker vi kan jobba med där, säger Christoffer Andersson.
Avspark 18.30 i Tipshallen i Växjö.
Fakta

Matchtrupp

2. Carl Johansson

6. Andreas Landgren

7. Anders Randrup

8. Mamudu Moro

11. Adam Eriksson

14. Mohammed Abubakari

15. Max Svensson

21. Charlie Weberg

23. Jonathan Larsson

25. Kalle Joelsson (MV)

30. Pär Hansson (MV)

32. Pelle Rosenlind

34. Max Mårtensson

35. Casper Seger

37. Carl Thulin

38. Jakob Voelkerling Persson

40. Mattias Almeida

99. Andri Bjarnason

Läs alla artiklar om: Träningsmatch: Öster-HIF
Gå till toppen