Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Låt våra äldre få välja det boende som gör att de känner sig trygga

Det är bra att vårda människor i hemmet men det måste finnas alternativ som korttidsboende när du är svårt sjuk och vill känna dig trygg. Det skriver Eva och Peter Belfrage.Bild: Kallestad, Gorm
Vi läste artikeln i HD (2/3) om Kaj Gunnarsson som ville till korttidsboende men skickades hem amputerad och blind. Vår mor/svärmor är just nu rullstolsbunden och helt beroende av hemvården cirka 11 gånger per dygn. Hon behöver hjälp med precis allt eftersom hon inte får stödja på den opererade foten och har en hel del andra sjukdomar. Idag är det biståndshandläggare inom hemtagningsteam som bestämmer att du ska vårdas i hemmet och eftersom man i samband med att man startade med hemtagningsteamen tog bort hälften av korttidsplatserna trots att det var lång kö till dem så är det i det närmaste omöjligt att få plats där. Duschkabinen hemma fungerar inte nu utan det ska vara färdtjänst till Stattenahemmet. Orken har inte funnits och det innebär att hon inte har duschat på fyra veckor.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen