Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Militär hjälp med nervgiftssanering

Tillståndet för den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal är fortfarande väldigt allvarligt, uppger den brittiska inrikesministern Amber Rudd. Militären sätts in för att hjälpa till på brottsplatsen.

Amber Rudd utanför brottsplatsen i Salisbury.Bild: Andrew Matthews/PA/ AP/TT
Sergej och Julia Skripal hittades medvetslösa på en bänk i en galleria i brittiska Salisbury i söndags. En polis som kom till platsen insjuknade också.
Polisen har begärt hjälp från den brittiska militären för att flytta ett antal fordon och objekt från brottsplatsen, och uppemot 100 soldater kan komma att sättas in i arbetet.
Drygt 20 personer har fått någon form av behandling sedan i söndags.
– Ett antal av dem har gått igenom sjukhusbehandlingsprocessen, de har lämnat blodprov och fått behandling i form av stöd och rådgivning, säger Kier Pritchard vid Wiltshirepolisen.
Polisen som insjuknade kan nu sitta upp och pratat efter att inledningsvis ha fått intensivvård.
Rudd säger att det måste utredas varifrån nervgiftet som de misstänks ha utsatts för kom ifrån. Misstankarna har riktats mot Ryssland, som förnekar alla anklagelser.
– Det här är rätt och slätt propaganda och man försöker att öka spänningarna, säger utrikesminister Sergej Lavrov.
Gå till toppen