Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Stark vändning av HIF i Växjö

HIF såg ut att få en jobbig kväll mot Öster, men till slut kunde skåningarna vända och vinna med 3–2

HIF:s Mattias Almeida Sundell (i mörkt) kämpar om bollen i träningsmatchen mot Öster.
Träningsmatch
Öster 2 (2)
HIF 3 (0)
En stark andra halvlek gav HIF segern i träningsmatchen mot Öster. Skåningarna vände ett underläge med 0–2 efter första halvlek till seger 3–2. HIF fick annars en jobbig start och Pär Hansson räddade laget från ett större underläge i första halvlek. Efter paus tog Max Svensson och Mattias Almeida HIF in i matchen igen. De tackade för förtroendet och visade att tränaren Peo Ljung har en bred trupp till sitt förfogande. Det betyder också att han får positivt huvudbry när spelare som Darijan Bojanic och Johan Persson kommer tillbaka. Även nyförvärven Mohamed Abubakari och Mamodu Moro visade också att de blir en tillgång i Superettan.
HIF fick en tung start på den här träningsmatchen i tipshallen. Redan efter tre minuter gjorde Simon Helg 1–0 till Öster på straff efter en hands. Sen hände inte mycket förrän efter ungefär en halvtimme, när Pär Hansson svarade för två jätteräddningar i tät följd. Först mot Simon Helg och sen David Johannesson.
Gästerna lyfte upp spelet under senare delen av första halvlek och unge Mattias Almeida Sundell fick en jättechans till kvittering efter 40 minuter. Hemmamålvakten Robin Malmqvist tippade ut den till hörna och istället kunde Östers mittback Filip Örnblom nicka in 2–0 med ett par minuter kvar. Öster ledde med 2–0 i paus.
HIF kom ut som ett nytt lag i andra halvlek och tog tag i spelet. Casper Seger ersatte Andreas Landgren efter första halvlek. HIF greppade som sagt taktpinnen direkt i andra och efter en kvart kom en välförtjänt reducering. Max Svensson slog en frispark som letade sig in i krysset bakom Robin Malmqvist i hemmamålet.
Bara fem minuter senare kom kvitteringen. Mattias Almeida Sundell, en av HIF:s bästa för kvällen, slog ett inlägg från vänsterkanten som nickades i mål av nyförvärvet Mamodu Moro. Det var chanser åt båda hållen på slutet och med åtta minuter kvar gjorde Max Svensson sitt andra mål för kvällen. Ett mål som skulle räcka till seger.
Läs alla artiklar om: Träningsmatch: Öster-HIF
Gå till toppen