Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Svårt trafikläge på fredagsmorgonen ledde till flera olyckor i nordvästra Skåne

Tre olyckor inträffade på fredagsmorgonen i ett snömoddigt nordvästra Skåne.

De vägar som är markerade med rött är vägar med "besvärligt väglag", de markerade med gult betecknas ha en "risk för besvärligt väglag".Bild: Trafikverket
De allra flesta vägarna i nordvästra Skåne hade på fredagsmorgonen svårt väglag. Allra väst var det i det inre av nordvästra Skåne där flera av de större vägarna betecknades ha "mycket besvärligt" väglag enligt Trafikverket.
Vid sjutiden körde en personbil i diket på E4:an strax söder om trafikplats Nyvång. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen men ingen person behövde föras till sjukhus.
Strax därefter körde en annan bilist in i ett träd på en mindre väg söder om Billeberga utanför Landskrona. Inte heller där behövde någon person föras till sjukhus.
Läs mer:Olycka utanför Billeberga – bil körde in i träd
Strax före klockan 07.30 körde sedan en lastbil in i baken på en personbil på industriområdet nära avfarten mot motorbanan och Hornbach utmed Österleden, väg 111. Eftersom olyckan inte skedde på Österleden ledde den inte till några större störningar på platsen. Ingen person behövde föras till sjukhus.
Från flera platser rapporterades också om att tunga fordon hade svårt att ta sig upp för backar. Bland annat i Båstad vid Nöttebackar på vägen mellan Båstad och Grevie där flera bussar blev stående och fick ta hjälp av bärgare för att ta sig upp söderut.
Flera lastbilar hade också svårt att ta sig upp för en backe strax norr om Lemmeshult på väg 24 strax norr om Örkelljunga i riktning mot Örkelljunga.
Från flera håll, bland annat väg 21 utanför Klippan och väg 111 norr om Helsingborg rapporterades också om mycket långsam och tät trafik delvis på grund av väderläget.
Läs mer:”Det är jättefarligt att ha övertro på sin bil”
Trafikverket arbetade med plogning och halkbekämpning överallt på de stora vägarna i regionen och respektive kommun inom tätorterna under hela förmiddagen.
Läs alla artiklar om: Vintervädret
Gå till toppen