Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åstorp

Åstorpsbo får fängelse för misshandel

En man från Åstorp döms till sex månaders fängelse för misshandel, olaga hot och bedrägeri.

Den 51-årige mannen döms för att ha misshandlat sin son som vid tillfället bodde hemma hos honom. Sonen var då i övre tonåren. Han ska ha slagit sonen med öppen hand och tagit ett kraftigt struptag på honom som gjorde ont och gav upphov till märken.
Sonen ringde sin syster som tog sig till bostaden för att hämta brodern och se vad som hände. När hon fick se broderns märken på halsen konfronterade hon fadern som kom emot henne med ett skohorn av järn. Samtidigt ska han ha hotat att döda henne, ett uttalande som hon uppfattade som allvarligt menat i det ögonblicket.
51-åringen har förnekat brott. Han säger att han tog tag i sonens krage för att freda sig mot ett angrepp.
Mannen döms också för att ha misshandlat sin flickvän vid två tillfällen i höstas. Han ska ha slagit henne hårt mot huvudet, tagit strypgrepp och sparkat. Misshandeln gav upp till huvudvärk och hälta i flera veckor.
Han har också gjort sig skyldig till bedrägeri genom att ha överfört 1 500 kronor från flickvännens konto till hans eget konto med hjälp av Swish och bank-id.
51-åringen ska också betala skadestånd till de utsatta samt en avgift till Brottsofferfonden.
Gå till toppen