Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

ÖVK-tränaren: "Blir en batalj"

I statistiken och tabellen är det jämnt mellan Örkelljunga och Sollentuna. ÖVK-tränaren Jonas Svantesson räknar med en intensiv och tuff SM-kvartsfinalserie.

Ska toppa sitt lag. Tränaren Jonas Svantesson och hans ÖVK ställs mot Sollentuna i slutspelet.
ELITSERIEN
Örkelljunga 3
Habo 2
Seger mot Habo i den betydelselösa avslutningsomgången betyder enbart att Örkelljunga, som var klar femma i tabellen sedan tidigare, kliver in i slutspelet med en positiv känsla.
I SM-kvartsfinalen ställs ÖVK mot seriefyran Sollentuna. Lagen har möts två gånger och vunnit var sin. Även i tabellen är statistiken jämn.
– En jätterolig utmaning, samtidigt som det blir en tuff batalj. Sollentuna har haft ett talangfullt lag länge men har nu även hittat stabilitet i spelet, säger Jonas Svantesson.
Han nämner ett par nycklar för att man ska kunna brotta ner motståndet och ta sig till semifinal:
Hitta verktyg för att få hål på Sollentunas kompetenta servemottagning. Orka hålla kvalitet i spelet under längre matchperioder, något som varit ÖVK:s akilleshäl i år. Samt få stopp på Sollentunas stjärna Linus Tholse.
Samtidigt har Örkelljunga haft en uppåtgående formkurva under våren. ÖVK inleder på hemmaplan, därefter väntar två matcher på borta.
– Det är så jämnt mellan lagen att jag inte tror det har så stor betydelse med hemmaplan. Vi vet att vi måste ta minst en match där uppe. Det viktiga är att ladda om mellan matcherna, det lag som klarar det bäst har en fördel.
Hur känns det för dig när slutspelet äntligen ska igång?
– Jag går in i min bubbla och Sollentuna kommer ta över mina tankar helt. Slutspel är känslomässig berg-och-dalbana. Men det är så jag vill ha det. Nu börjar det roliga.

Så spelas kvartsfinalserien

Match 1, 18/3: Örkelljunga–Sollentuna.
Match 2, 20–22/3: Sollentuna–Örkelljunga.
Match 3, 24–25/3: Sollentuna–Örkelljunga.
Ev match 4, 28/3: Örkelljunga–Sollentuna.
Ev match 5, 30/3: Sollentuna–Örkelljunga.
Gå till toppen