Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svalöv

Rattfull Svalövsbo fick bilen beslagtagen - två gånger

En man i Svalövs kommun har fällts i Lunds tingsrätt för bland annat två olika fall av olovlig körning och drograttfyllor. Han erkänner brott men vill behålla sina bilar.

Det var i slutet av november i fjol som Svalövsbron stoppades av polisen under en bilfärd i Lund. Mannen var inte bara narkotikapåverkad utan saknade även körkort. Dessutom var bilen han färdades i avställd och belagd med körförbud.
En dryg månad senare, i början av januari i år, tog mannen en ny bilfärd under ungefär samma förhållanden och samma resultat. Skillnaden var att färden denna gång gick till Höör och han nu färdades i en bil utan körförbud.
Mannen döms nu till en månads fängelse av Lunds tingsrätt för två fall av drograttfylla, två fall av ringa narkotikabrott, två fall av grov olovlig körning samt ett brott mot vägtrafikregisterlagen.
Bilarna, som båda ägdes av Svalövsbon, hade tagits i beslag och ska enligt domen anses förverkade. Mannen erkände sig skyldig till brotten men motsade sig att de båda bilarna skulle tas ifrån honom.
Gå till toppen