Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Åstorps oppositionsråd lämnar SD för nystartade Alternativ för Sverige

Eddie Ek (SD) avslutar sitt uppdrag som oppositionsråd i Åstorp med omedelbar verkan, eller från och med onsdag. Orsaken är att han byter parti.

På måndagen meddelade Eddie Ek (SD) att han lämnar både partiet och sitt uppdrag som oppositionsråd. Anledningen är att han på onsdag går med i det nybildade partiet Alternativ för Sverige.
– Det här är något som jag tänkt på ett tag. Sverigedemokraterna har blivit bekväma och tappat gnistan lite, jag tycker fortfarande att de är det bästa partiet i riksdagen men inte det bästa för Sverige, säger Eddie Ek.
Partiet Alternativ för Sverige lanserades så sent som 5 mars i år och invandringspolitiken är ett av deras huvudspår. Bland annat förespråkar partiet asylstopp och ”återvandring”. Partiet leds av ungdomsförbundet SDU:s tidigare ordförande Gustav Kasselstrand.
– Målet är att kunna göra det mesta och det bästa för vårt land och det ser jag detta som, säger Eddie Ek.
Alternativ för Sverige kommer bara att ställa upp på riksdagsnivå i årets val. Fram till dess kommer Eddie Ek sitta kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde.
– Jag känner ett ansvar mot de som röstat på mig så tanken är att jag sitter kvar den här mandatperioden ut, sen får jag se om det är rätt plattform för mig. Mitt fokus kommer bli att bygga upp närvaron av Alternativ för Sverige i Skåne.
Vid Sverigedemokraterna i Åstorps årsmöte för någon månad sedan blev han vald till partiets toppkandidat. Men att han nu lämnar partiet tror han inte gör hans väljare besvikna.
– Jag pratar med mina väljare nästan dagligen och jag vet att många är missnöjda med den riktningen som SD gått i. Jag är ganska övertygad om att många av dem kommer stödja Alternativ för Sverige, säger han.
Gå till toppen