Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Fyra häktade efter vapenbeslag på hotell

Fyra unga män sitter häktade sedan polisen beslagtagit tre skjutvapen på olika platser i Helsingborg, bland annat på ett hotell i centrum.

Tillslaget gjordes för en månad sedan på det centralt belägna hotellet. Fyra män häktades dagarna därpå som misstänkta för att ha hanterat tre olika vapen på tre olika platser i Helsingborg. Ett av vapnen beslagtogs på hotellet, de två andra på olika platser i Helsingborg.
Nu har en femte ung man häktats, misstänkt för att ha hanterat hotellvapnet. Antalet inlåsta är dock fortfarande fyra eftersom hovrätten hävt häktningen för en av de tidigare frihetsberövade.
– Men det kan bli så att alla fem så småningom åtalas för grovt vapenbrott, säger kammaråklagare Cathrine Bengtsson som i övrigt inte vill säga något om utredningen.
Häktningarna är några av de senaste i raden av exempel på den nya skärpta vapenlagen. Sedan årsskiftet riskerar den som ertappas med ett skarpladdat vapen att häktas för grovt vapenbrott som numera straffas med minst två års fängelse.
I flera fall har domare och domstolar dock varit oeniga i häktningsfrågan. I det nu aktuella fallet är två av de häktade bröder. Trots att de misstänks ha hanterat samma skjutvapen på samma plats och vid samma tidpunkt rubriceras vapenbrottet som grovt i det ena fallet men som normalgraden av vapenbrott i det andra.
Gå till toppen