Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Helsingborgstjejens lag vann "Wild kids"

Lisa Frelin Sarvall och Björnarna tog hem segern i äventyrsprogrammets elfte säsong.

Lisa Frelin Sarvall.Bild: SVT
I fredagskväll avgjordes SVT:s tävlingsprogram "Wild kids".
Efter ett gastkramande och tårdrypande finalavsnitt kunde Lisa Frelin Sarvall, 11, och hennes fyra lagkamrater i lag Björnarna brista ut i ett segervrål.
– Det kändes jätteskönt att äntligen få berätta för alla, säger hon om vinsten som har varit hemlighetsstämplad sedan inspelningarna förra sommaren, säger hon.
Glädjen – och lättnaden – var så stor att Helsingborgsbjörnen såg finalavsnittet tre gånger under en och samma dag. Först i skolan med klasskamraterna på Husensjöskolan, därefter hemma hos ett par kompisar och slutligen hemma med familjen i fredagskväll.
Läs mer:Helsingborgaren Lisa Frelin Sarvall kan bli årets "wild kid"
Finalen avgjordes i Fällstolen där Björnarna mötte Lejonen i en kombinerad frågesport och uthållighetstävling där det gällde att inte hamna i plurret.
Lejonen och Björnarna möttes för sista gången i Fällstolen.Bild: SVT
– Vi visste att motståndet var svårt. Det andra laget var en mer än oss, men tänkte hela tiden att vi skulle vinna, säger Lisa Frelin Sarvall som höll ett fast grepp om stången så länge mjölksyran tillät.
Alexander Tibemo från Åstorp tävlade för Lejonen och fick erkänna sig besegrad, men har lyckats smälta förlusten. Trots att han inte vann är deltagandet i "Wild kids" något av det roligaste han varit med om.
– Jag kände världens pirr i finalen och har aldrig varit så nervös förut. Vi hade pluggat på jättemycket. När det väl var över var man klart besviken, men allt annat var så kul och jag har fått jättefina kompisar. Varför njöt man inte mer? säger 11-åringen som fått blodad tand på att tävla i tv.
– När jag tittar på "Mästarnas mästare" tänker jag att det är lite som "Wild kids" fast svårare. Jag vill ju bli fotbollsproffs, men det är rätt svårt.
Alexander Tibemo.Bild: SVT
Läs mer:Alexander från Åstorp deltar i Wild Kids ”Man fick kompisar väldigt snabbt”
På fredag sänds sista avsnittet i säsongens "Wild kids". Då får vinnarlaget avrunda äventyret med en resa till ön Zanzibar i Tanzania där laget Björnarna var under läslovet i höstas.
– Det var så häftigt. Den resan blir svår att toppa, säger Lisa Frelin Sarvall.
Gå till toppen