Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
HIF

Oke Akpoveta övertygade inte Mjöndalen

Oke Akpoveta är hemma i Helsingborg igen. Mjöndalen i den norska andraligan väljer efter provspelet att inte gå vidare med HIF-anfallaren.

Oke Akpoveta blir kvar i HIF – ett tag till.Bild: JOHANNA LUNDBERG
I onsdags anslöt HIF-anfallaren Oke Akpoveta till norska Mjöndalens träningsläger i Spanien. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för 26-åringen där.
– Det hade inte varit rätt att satsa på honom just nu. Det är en spelare vi fortsätter att följa och kanske passar det bättre vid ett senare tillfälle, säger sportchef Kenneth Karlsen till tidningen Drammens Tidene.
Oke Akpoveta startade 20 av 30 HIF-matcher i superettan i fjol och gjorde åtta mål. Under hösten opererades anfallaren och i år har det inte blivit någon speltid.
– Han är en spelare som i sina bästa stunder gör mål. Han har egenskaper som vi tidigt såg förra säsongen som värdefulla. När vi har förändrat vårt sätt att spela så har hans roll blivit lite annorlunda och Oke har hamnat lite utanför, sa HIF:s assisterande tränare Christoffer Andersson i samband med at anfallaren gavs lova att testa med Mjöndalen.
Läs alla artiklar om: HIF:s försäsong 2018
Gå till toppen