Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Jag skäms över att samhället tar så illa hand om sina sjuka och gamla

Till ansvariga sjukvårdspolitiker i Region Skåne och ansvariga chefer på Region Skånes största sjukhus, lasarettet i Lund, vill jag påpeka att landet eller regionen inte befinner sig i krig. Det skriver Bo Sjögren. Bilden visar Lunds universitetssjukhus dit skribentens hustru ännu väntar på att få en tid.Bild: Nelly Herzberg
Min hustru har på ålderns höst drabbats av Parkinsson. Hon har nu under drygt ett års tid försökt att få en tid för ny uppföljning av sin läkare. Senast vi fick tillfälle att prata med hustrus läkare på Neurologimottagningen i Lund var för 6 månader sedan. Då ringde läkaren upp under sen kvällstid. Vilket han för övrigt alltid gör vid de sällsynta tillfällen han hör av sig. Vid detta tillfälle utlovades att, läkaren i fråga, skulle dra samman Neurologiteamet för en genomgång. Sedan dess har vi inte hört av honom. Utöver detta hördes från mottagningen ingenting och ingenting och ingenting.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen