Höganäs

Han har öppnat egen träningsstudio i Höganäs: ”Jag lever min dröm”

Efter sju år som personlig tränare på en stort gym vågade Sebastian Brewald satsa stort och slog upp dörrarna till sin egen träningsstudio i Höganäs.

Sebastian Brewald vågade satsa på en egen PT-studio på Bruksgatan i Höganäs.Bild: Sven-Erik Svensson
För drygt en månad sedan slog Sebastian Brewald upp dörrarna till sin alldeles egna träningsstudio på Bruksgatan i Höganäs. Efter sju år på nacken som grupp- och personlig tränare på ett stort friskvårdsföretag bestämde han sig för att öppna något eget.
– Det har alltid varit en dröm och har legat i tankarna länge. Nu fick jag en öppning och såg att det var möjligt med denna lokalen. Jag kände att jag kommer ångra det resten av mitt liv om jag inte gör det nu och det var det som fick mig att ta steget, säger Sebastian Brewald.
Trots att han inte haft öppet så länge är han glad att han vågade satsa. Två av anledningarna till att han gjorde det är kärleken till träningen och de klienter han träffat på under sina år som personlig tränare.
– Jag brinner för träning och det är så värdefullt att gå till jobb och se alla de framsteg som klienterna gör. Jag har många gamla klienter som följt med som jag haft sedan jag började som personlig tränare. Sen har jag en hel del nya klienter också som gör att jag kan få det att gå runt. Jag tycker det verkligen är kul att gå till jobbet och jag lever min dröm, säger han.
Sebastian Brewald gillar att gå till jobbet sedan han för drygt en månad sedan öppnat dörrarna till sin egen studio.Bild: Sven-Erik Svensson
Även om han inte är den enda personliga tränaren i Höganäs så menar Sebastian Brewald att han skiljer sig något från mängden.
– Jag har en egen studio där man kan vara helt avskilt. Man ska komma till mig om man vill ha ett superpersonligt träningsprogram. Jag prövar alltid fram alla övningar med mina klienter utifrån hur deras kropp rör sig, deras förutsättningar och behov. Jag har aldrig någon färdig schablon att gå efter.
– Även kostrådgivningen är personlig där vi tillsammans samråder. Man försöker göra små förändringar för att få en bra flodmynning av alla små bäckar. Jag har en stor vidd på klienter, i olika åldrar och med olika förutsättningar. Barn är också välkomna, fortsätter han.
Att med skivstång göra en kombination av böjd rodd och front race är en av Sebastian Brewalds favoritövningar.Bild: Sven-Erik Svensson
Sebastian Brewald är nöjd med att ha klarat av ett stort mål i karriären men redan växer nya drömmar.
– På sikt så vill jag ha ett större gym. Men det ska vara väldigt olikt alla andra. Jag har många idéer, övningar och sätt att arbeta på som skiljer sig från många andra. Det skulle vara ett väldigt innovativt gym där man kan träna som man vill, nästan som en stor lekpark, säger han.
Fakta

Sebastian Brewalds träningstips

För att motverka, eller förhindra att drabbas, av en musarm kan man enkelt göra övningar hemma. Ta en hammare och gör rörelser åt höger och vänster med stöd för underarmen.

Innan ett gympass: kom ihåg att göra rörelser för att värma upp musklerna i rotatorkuffen. Detta för att förhindra muskelträngningar.

För de som arbetar mycket sittande kan man få ont i höfter och rumpa. Stå upp det är mycket bättre, gärna med bägge knäna böjda. Många lägger ofta över vikten på sin icke dominanta sida men då kan man få knä- och ryggproblem.

Fakta

Sebastian Brewald

Ålder: 39 år.

Familj: Två barn, Theo och Jonathan.

Intressen: Kampsport, militär hinderbana och lite över det extrema.

Favoritövning: Att med skivstång göra en kombination av böjd rodd och front race.

Gå till toppen