Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Helsingborgspolitiker bland de 101 mäktigaste i "Hållbarhetssverige"

Tidningen "Aktuell Hållbarhet" har släppt årets lista över de 101 mäktigaste personerna inom hållbarhet i Sverige. Med på listan finns KD-politiker Lars Thunberg från Helsingborg.

Lars Thunberg (KD) hamnade på plats 46 i den årliga listan från "Aktuell Hållbarhet".Bild: Johan Persson
För tionde året släpper tidningen "Aktuell Hållbarhet" en lista över "101 mäktiga i Hållbarhetssverige". I listan finns både ministrar, vd:ar, journalister, direktörer, politiker och professorer.
På plats 46 finns Lars Thunberg (KD), kommunalråd i Helsingborg. Platsen på listan har han fått för sitt "blocköverskridande samarbete som lett till ett ambitiöst hållbarhetsarbete i Helsingborg".
Lars Thunberg har tidigare varit med på listan över 101 mäktiga i Hållbarhetssverige, senast år 2015 och då på plats 99.
Fakta

Aktuell Hållbarhets lista

En annan skåning som finns med på listan över "101 mäktiga i Hållbarhetssverige" är Toni Petersson, vd på "Oatly" som har sin tillverkning i Landskrona. Toni Petersson hamnade på plats 50 med motiveringen att företaget är ett av Sveriges mest hållbara.

Hela motiveringen till Lars Thunbergs placering på listan: "Ett långsiktigt och block­överskridande ­samarbete har lett till ett ambitiöst hållbarhetsarbete i Helsingborg. Under 2017 blev ­kommunen utsedd till Årets ­miljöbästa. Helsingborg har också fått de högsta poängen någonsin i SKL:s mätning Kommunkompassen som mäter demokrati och delaktighet bland medborgarna. Kommunal­rådet Lars Thunberg är en av de drivande krafterna bakom hållbarhetsframgångarna.".

Gå till toppen