Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Klippan

Nu är barnmorskorna på plats på Familjens hus

Under tisdagen var det återinvigning av Familjens hus. Från och med nu kommer en barnmorska finnas i huset två dagar i veckan.

Istället för att klippa så knyter personalen band på invigningen. Samordnaren och rådgivaren Marie Kricsan duckar under ett av banden som kollegorna tillsammans flätade ihop. Från vänster står Kajsa Öhrnberg från BVC, förskoleläraren Åse Augustsson och Marie Kricsan.Bild: Hanna Pilhage Rahlén
Tårtan stod i köket, föräldrar och barn underhöll sig i lekhörnan och personalen flätade blå och vita band. På Familjens hus i Klippan blev det extra festligt under tisdagen då man nyinvigde verksamheten.
– Det är trevligt att komma hit, man får den sociala biten. Både för oss och barnet, man blir rätt isolerad hemma annars, säger Jenny Persson som ofta kommer till Familjens hus.
Verksamheten öppnade för snart sex år sedan och det som är nytt nu är att det nu även kommer finnas barnmorska på plats två gånger i veckan.
– Vi ser synergieffekter av att blivande föräldrar träffar andra föräldrar så det känns jättebra att vi finns här i huset nu, säger barnmorskan Malou Löfqvist.
Det är hon och ytterligare en barnmorska som kommer turas om att vara på plats på familjecentralen.
– Vi blir mer tillgängliga, syns vi här kan man också ställa en fråga i förbifarten, säger Malou Löfqvist.
Jenny Persson och Monika Nilsson är ofta på Familjens hus. Det är socialt för både föräldrar och barn, tycker de.Bild: Hanna Pilhage Rahlén
På Familjens hus i Klippan finns nu öppen förskola, BVC, social rådgivning och barnmorskeottagning. Förutom den sociala biten är Familjens hus en bra plattform för föräldrar att utbyta erfarenheter.
– Vi kan bolla idéer. ”Nu har han börjat göra si eller så”, kan jag säga och då är det någon annan som varit med om samma och som har lite tips, säger Monika Nilsson.
Gå till toppen