Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Nu drömmer Anna Johansson Modig om spel i eliten

Anna Johansson Modig är allsvensk spelare i innebandy och nu ska Åstorpstjejen försöka ta steget upp i den högsta serien i ishockey.

Hemma i Åstorp är Anna Johansson Modig en viktig kugge i allsvenskan i innebandy, men samtidigt har Anna gjort en lyckad comeback i ishockey och nu väntar SDHL-kval med Troja.
Efter segern i ungdoms-OS för några år sedan tappade Anna Johansson Modig sugen och under några år var hon helt borta från hockeyn. Men nu har den 23-åriga Åstorpstjejen hittat tillbaka igen och redan under sin andra säsong i IF Troja drömmer Anna om att ta steget upp i den svenska damhockeyligan, SDHL.
– Vi börjar kvalet mot Färjestad och jag måste erkänna att jag har lite dålig koll på dem. Jag vet att de har rätt många rutinerade tjejer, men det är klart att jag tror att vi har en bra chans att gå vidare, säger Anna inför torsdagens första play off-match, hemma i Ljungby.
Anna Johansson Modig var ett givet namn i hockeyns juniorlandslag, men efter OS-guldet i Innsbruck 2012 har hon i första hand satsat på innebandyn. Där har Anna varit en viktig kugge när Åstorp/Kvidinge etablerat sig på allsvensk nivå, medan skridskor och klubba legat på hyllan ett bra tag.
– Jag gick på hockeygymnasiet i Jönköping, vi tränade ofta två gånger om dagen och det blev lite för mycket. Jag tröttnade helt enkelt, förklarar Anna sitt långa uppehåll.
Men i samband med att hon började plugga i Växjö gjorde Anna comeback i Trojas nystartade damlag och nu är ishockeyn precis lika rolig som tidigare. Åstorpstjejen var en viktig kugge när Troja tog hem den södra division 1-serien; Anna gjorde sex mål och två ass på tretton matcher, och nu finns alltså chansen till SDHL-spel.
– Vi måste först slå ut Färjestad, sedan väntar antingen Göteborg eller SDE i ett avgörande kval. Det är ett stort steg upp, men absolut inte omöjligt, upprepar Anna.
Troja gjorde en rejäl satsning för att ta hem ettan och Anna Johansson Modig ser förstås gärna att även södra Sverige kan få upp ett lag i den högsta serien. Hon noterar samtidigt att förbundet precis lovat dela ut en dryg miljon till distriktsförbundet, för att få mer fart på tjejhockeyn.
– Det är ju alltid något och det behövs verkligen fler klubbar som vill satsa. Det är till exempel jättetråkigt att Rögle inte har något damlag, tycker Anna.
Parallellt med sin återkomst inom hockeyn har Anna Johansson Modig hjälpt till även i Åstorp/Kvidinge. Eftersom hon bor i Växjö hinner hon inte vara med på några träningar, men Anna har spelat i ungefär hälften av seriematcherna – och hon kör gärna vidare med sin tuffa dubbel.
– Hockeyn går före, men jag älskar att röra på mig och jag älskar det här med lagsport. Så det är inte omöjligt att jag fortsätter med innebandyn också.
Gå till toppen