Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

OV-tränarens ord till spelarna inför dramat

Sanningens ögonblick för ett OV Helsingborg i desperat behov av seger och extern hjälp. Som extra bränsle i kampen tryckte Ulf Sivertsson extra på en sak.

Strax efter klockan 20 på ondag kväll vet tränaren Ulf Sivertsson och resten av OV-trogna om möjligheten till ligahandboll i Helsingborg lever eller är begraven.
Hoppet lever, om än på en skör tråd, för Handbollsligans jumbo OV Helsingborg. En chans kvar för att rädda kvalplatsen. Seger mot Hammarby är ett måste, samtidigt som OV behöver hjälp med att Aranäs besegrar Karlskrona, OV:s sista räddningsplanka.
Tränaren Ulf Sivertsson ser självklart möjligheten, och devisen att större under har skett inom idrotten.
– Känslan är positiv, och jag märker ingen uppgivenhet hos spelarna. Jag sa till dem "Fatta hur nära vi är trots allt. Vinner vi vår match kan fortfarande allt hända. Karlskrona har inte heller någon enkel uppgift".
Helsingborgslaget flyger till Stockholm under onsdagen för att skapa bästa förutsättningarna.
– Åtta timmar i buss ger trötta ben. Nu kommer vi upp fräscha. Det behövs. Av erfarenhet vet jag hur tufft det är att spela i Eriksdalshallen även om Hammarby förlorat några matcher sedan de blev klara, konstaterar OV-tränaren Ulf Sivertsson.
Faktum är att normalt hemmastarka Hammarby noterats för fem raka förluster i den egna hallen.
– Men det är fortfarande ett väldigt bra lag. Vi har bland annat fokuserat en del på hur vi ska lösa deras offensiva försvar som är svårt att möta.
Utöver det handlar det om att släppa handbromsen och våga. OV har liksom inget val.
– Man vill ju inte vara med om att Karlskrona förlorar samtidigt som vi inte gett oss själva chansen.
Försvarsbjässen Jonatan Wilthorn saknas för tredje matchen i rad. Dessutom är David Florander långtidsskadad. Men vänsternian David Svensson har lämnat klartecken för spel.
Gå till toppen