Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Skar exflickvännen i kinden – får fängelse

Mannen skar sin exflickvän djupt i ansiktet med kniv. Nu är han dömd till fängelse.

Mannen använde en kniv med blad som kan brytas av. (Arkiv)Bild: Mikael Anjou
Mannen och kvinnan hade en relation i flera år och barn ihop, men bröt upp i december förra året. I stället träffade kvinnan en bekant till mannen. Och den mannens tidigare flickvän umgicks med den förste mannen.
Av en slump fick den förste mannen se en mobilfilm, där hans exflickvän umgicks intimt med den andre mannen. Strax efteråt träffades alla inblandade hos en bekant, men den förste mannen jagade sin exflickvän ut på gatan, där han sparkade omkull henne.
Därefter skar han henne upprepade gånger i ansiktet, tills han lyckades få kniven att tränga igenom skinnet. Han sparkade henne också när hon låg på marken.
Dagen efter anhölls mannen som senare också häktades.
Kvinnan hade förutom det större skärsåret fått flera rispor, andra skador och blåmärken i ansiktet, på armarna, benen och kroppen.
Mannen nekade till att ha slagit eller sparkat kvinnan, men medger knivskärningen.
Lunds tingsrätt ser inga förmildrande omständigheter kring händelsen, utan dömer mannen för grov misshandel.
Enligt domen ska mannen betala skadestånd till exflickvännen med 51 000 kronor för sveda och värk, kränkning och saker som kom bort under tumultet.
Själv ska han sitta i fängelse i två och ett halvt år. Dessutom förlorar han en villkorlig frigivning från ett tidigare fängelsestraff.
Läs mer: Kvinna skuren i ansiktet – nu åtalas hennes ex
Gå till toppen