Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Thåström och First Aid Kit klara för konsert på Sofiero

Två av Sveriges mest omskrivna akter gör i sommar en gemensam konsert i Helsingborg. På fredag släpps biljetterna till ett av sommarens största evenemang.

Den 12 juli dyker Thåström och First Aid Kit upp på Sofieros scen och ger varsin konsert.
Det rör sig om två av landets mest hyllade musiknamn. Thåström har förstås åren på sin sida och har varit aktuell i fyra decennier. Först med Ebba Grön och Imperiet, därefter som soloartist.
Läs mer: Bildextra: Konserterna på The Tivoli vi minns
Senast hyllad för albumet "Centralmassivet". Höstturnén blev också en makalös framgång med nästan 100 000 sålda biljetter och den flerfaldigt Grammisbelönade Thåström är tveklöst en av Sveriges största artister genom tiderna.
First Aid Kit är redan nu på god väg att etablera sig som en av vår tids mest älskade grupper med sin patenterade stämsång och mix av country och americana.
Så sent som i måndags spelade First Aid Kit på ett utsålt Malmö Live och tidigare i år släpptes senaste albumet "Ruins".
Gruppen slog igenom på allvar 2014 med "Stay gold" och etablerade sig då också på ett internationellt plan.
Även ”Ruins” har hyllats stort av både internationell och svensk press. Skivan är producerad av Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) och spelades in i Portland, Oregon där duon samarbetade med artister som Peter Buck från REM, Glenn Kotche från Wilco och McKenzie Smith från Mildare.
Biljetterna till Sofiero-konserten släpps på fredag 16 mars klockan 10 via Kulturbolaget.se, Luger.se samt Ticketmaster.se.
Läs mer: Bildextra: Kungligheter på Sofiero slott genom tiderna
Gå till toppen