HIF

Tuff målvaktskonkurrens i Eskils: "Bara positivt"

Pontus Löfvenmark, Emir Plakalo eller Anton Olsson? Eskilsminne har ingen given förstemålvakt. "Det gäller bara att utvecklas och göra sitt bästa", säger Löfvenmark, som fick 90 minuter mot HIF.

Pontus Löfvenmark.Bild: Sven-Erik Svensson
I fjol spelade Pontus Löfvenmark 15 av 26 division 2-matcher och i kvalet till division 1 fick han förtroendet i båda matcherna.
När Eskils under tisdagskvällen förlorade med 1–5 mot HIF spelade Löfvenmark hela matchen, det bosniska nytillskottet Emir Plakalo (i höstas i FC Rosengård) satt på bänken och Anton Olsson (som i fjol spelade elva division 2-matcher) var inte uttagen i truppen.
Konkurrensen är knivskarp och det är oklart vem som kommer vakta Eskils mål i division 1-premiären i början av april.
– Det är bara positivt, jättekul. Det gäller bara att utvecklas och göra sitt bästa, sen bestämmer Martin (Pringle, tränaren) vem som spelar, säger Löfvenmark.
22-åringen, som under vintern förlängde sitt kontrakt med Eskils, tillhörde A-truppen under klubbens allra första division 1-sejour för tre år sedan. Då var han nyuppflyttad från U19-laget och spelade inga matcher.
En startplats i år skulle betyda ett lyft i karriären.
– Det tänker jag inte så mycket på, säger han.
Hur kändes det för egen del mot HIF?
– Helt okej. Jag har inte spelat på tre veckor nu, det blev inställd match mot Ängelholm och i helgen vilade jag.
På frågan om vilka lärdomar division 1-nykomlingen kan ta efter att ha förlorat med 1–5 mot ett tippat topplag i superettan svarar Löfvenmark:
– Att de små detaljerna räknas, man måste vara på tårna i 90 minuter plus tillägg.
Mitt intryck är att ni började bäst.
– Ja, det tycker jag också. Men det gäller att hålla i det, att fortsätta göra de grejerna vi gjorde i första halvlek och sen acceptera att det andra laget också har bollen. Det känns som att luften gick ur oss i slutet.
Gå till toppen