Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Peter Fällmar Andersson: Yes, God bless America

Bild: Andrew Harnik
Ut med den gamle oljebossen (Rex Tillerson) som skulle garantera att vi inte låter något fossilt bränsle ligga kvar i marken. In med en hök (Mike Pompeo) som vill riva upp fredsavtalet med Iran och troligen inte drar sig för att gå längre än så. In med en kvinna (Gina Haspel) som ska ha drivit en tortyrkammare i Thailand.
Och på gräsmattan utanför Vita huset står chefen Donald Trump och säger: "Jag tror att Rex kommer att vara mycket gladare nu". Medan den lycklige är ovetande om skälet till att han fått sparken.
Var det för att Rex Tillerson andades kritik mot Ryssland apropå den förgiftade spionen? Eller för att han råkade nämna att tidigare presidenter nobbat Nordkoreas diktator? Eller har det varit kört sedan Tillerson kallade Trump för en "moron" på Pentagon?
Av administrationen Trump för ett år sedan återstår snart bara sexförbrytaren och hans skrivbord. Men vad säger kärnväljarna? Fox News? Sannolikt än en gång: en stark karl pekar med hela handen.
Edward Snowden, en amerikan som betalat dyrt för att stå upp för de friheter som den nya CIA-chefen Haspel dragit i smutsen, skriver på Twitter: "CIA kan lika gärna börja sy upp uniformer dekorerade med dödskallar och blixtar."
Yes, God bless America. Och allt utanför dess gränser.
Gå till toppen