Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Brister i hotellens kameraövervakning

Cirka 40 procent av de kontrollerade hotellen fick anmärkningar mot hur de hanterar sin kameraövervakning. Arkivbild.Bild: Jonathan Näckstrand/TT
Av 123 kontrollerade hotell fick 51 anmärkning mot hur de sköter sin kameraövervakning. Den vanligast förekommande bristen var att hotellen kameraövervakade utan att ha tillstånd.
"Anmärkningarna är allvarliga. Hotell är en plats för rekreation, där många vistas på sin fritid och integritetsintresset är högt", säger Camilla Wagnervik från Länsstyrelsen i Västra Götalands län i ett pressmeddelande.
Hon har sammanställt resultatet av en tillsyn som 15 länsstyrelser har gjort. Att kamerorna på hotellen har ett för stort upptagningsområde är ett av de vanligaste problemen, visar tillsynen. Risken med detta är att allmänheten utsätts för integritetskränkning, enligt rapporten. En annan brist var att kameraövervakning på en del hotell pågår utan att hotellgästerna informeras om detta på skyltar.
Gå till toppen