Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ryssland bryr sig inte om brittisk VM-bojkott

Brittiska ministrar och kungligheter kommer inte att synas på läktarplats under fotbolls-VM i Ryssland i sommar, på grund av den rysk-brittiska spionkonflikten.

Rysslands fotbollsförbunds vice ordförande Nikita Simonjan under lottningen till fotbolls-VM i december. Arkivbild.Bild: Ivan Sekretarev/AP/TT
Värdnationen verkar däremot inte bry sig nämnvärt om den politiska bojkotten av mästerskapet där England är den enda deltagande brittiska nationen.
– Det är deras (Storbritanniens) problem. Det som spelar roll är om laget kommer eller inte, och de vill komma, säger ryska fotbollsförbundets vice ordförande, och tidigare landslagsspelaren, Nikita Simonjan i ett uttalande till ryska Interfax och för medhåll av VM-organisationens chef Alexej Sorokin.
– Det kommer inte att ha någon betydelse för turneringens kvalitet. Vårt mål är fortfarande är att ha ett arrangemang på den yttersta nivån, säger Alexej Sorokin.
På onsdagen meddelade Storbritanniens premiärminister Theresa May att 23 ryska diplomater utvisas med anledningen av giftattacken mot den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia i Salisbury, England, i mars. Dessutom har ryske utrikesministern Sergej Lavrovs planerade besök i London ställts in.
Gå till toppen