Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Svensk spelstudio vill ha ditt ansikte

Spelutvecklarna Avalanche studios med lokaler i Stockholm söker nya ansikten som vill vara med i deras kommande spel.Bild: Avalanche studios
Hur har alla karaktärer du möter i ett spel fått sina ansikten? Svenska Avalanche studios testar nu ett annorlunda koncept i utvecklingen av sin nya, ännu ej namngivna, titel. Företaget söker tolv unga vuxna i åldrarna 18–25 som kan tänka sig att få sitt ansikte scannat och bli en karaktär i det kommande spelet.
"Till en början tänkte vi gå igenom någon agentur, som man ofta gör i dessa sammanhang. Men sedan slog det oss att det vore roligt att bjuda in vanliga, spelintresserade personer istället", förklarar Avalanche via presschefen Thomas Wiborgh i ett mejl till TT.
Personerna som väljs ut kommer att få bege sig till utvecklarna i Stockholm och få sitt ansikte scannat, men exakt vilken roll ens virtuella spegelbild får är inte klar.
"Vi har en tydlig idé om vilka karaktärer vi vill skapa, men är samtidigt så pass tidigt i produktionen att vi fortfarande är öppna för intryck och influenser. Om någon av våra "modeller" har ett utseende, ett manér eller för all del egna idéer som inspirerar oss så skulle det kunna påverka slutresultatet. Men vi vill heller inte skapa orealistiska förväntningar – och det är i första hand ansikten vi är ute efter", skriver Thomas Wiborgh.
Gå till toppen