Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Förre stortalangen återvänder till Sverige

I höstas lämnade Robert Mirosavic USL-laget Swope Park Rangers. Nu är han klar för Höganäs i division 3. "Han har skrivit på och vi har skickat in övergången", säger tränaren Burim Nikqi.

Robert Mirosavic.
I tonåren lämnade Robert Mirosavic HIF för Benfica och var lagkapten i svenska P95-landslaget. Han tränade även med klubbar som Real Madrid, Arsenal och Sporting Lissabon.
När innermittfältaren vände hem till Sverige hamnade han hos ÄFF i superettan, därefter blev det en division 2-sejour i Högaborg – och i fjol spelade han tolv seriematcher för Swope Park Rangers, som spelar i den nordamerikanska andraligan.
När kontraktet löpte ut i höstas återvände Mirosavic ånyo till Sverige. Och nu är han plötsligt klar för Höganäs i division 3.
– Han har skrivit på och vi har skickat in övergången. Han kommer spela här och trillar det in något från någon annan klubb under sommaren ska han få den möjligheten, säger Höganäs tränare Burim Nikqi.
Nyförvärvet ska med på Höganäs träningsläger i Turkiet och kommer få en tung roll som central mittfältare.
– Vi har behövt få in rutin och det får vi nu. Trots att han är 23 år har han rutin i vårt mått mätt, han har varit runt en del och dessutom är många av våra killar mellan 18 och 20 år. Det här är jättebra för oss, säger Burim Nikqi.
Gå till toppen