Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lundabolag lanserar unik blomtjänst och rundar butikerna

Lundabaserade Bringbloom vill förändra marknaden för snittblommor med hjälp av e-handel, ny teknik och ett koncept som rundar blomsterbutikerna. Tjänsten lanseras först i Skåne men ska snart rullas ut i övriga landet.

Kristoffer Tengblad är vd för och delägare i Lundabaserade Bringbloom.
För några veckor sedan, lagom till Alla hjärtans dag, smyglanserade Lundaföretaget Bringbloom sin tjänst: snittblommor som beställs på nätet och levereras med bud. Till skillnad från liknande befintliga tjänster går konceptet ut på att blommorna levereras direkt till mottagaren från företagets lager och binderi - utan att gå genom en blomsteraffär.
– Vi går förbi de traditionella blomsterbutikerna. Det gör dels att vi kan ha kontroll på kvaliteten och designen på blommorna vi faktiskt skickar ut, och dels att vi får lägre kostnader eftersom vi inte sitter med lokalhyror i dyra citylägen, säger Kristoffer Tengblad, vd för Bringbloom i Sverige.
Direktleveranser med tillräcklig hållbarhet är möjligt tack vare en ny typ av förpackning som företaget tagit fram. Tekniken bygger på en variant av MAP (Modified Atmosphere Packaging) vilket innebär att luften i förpackningen utan tillsatser ”självregleras” till rätt mix av syre och koldioxid.
– Den ger optimal atmosfär inuti i förpackningen med hjälp av blommans egen andning och innebär att vi kan garantera minst fem dagars hållbarhet i vasen, utan att använda vatten i transporten, förklarar Kristoffer Tengblad.
Bringbloom har hela verksamheten med lager och binderi i Skåne. Huvudkontoret finns i Lund. Till en början levererar företaget inom Skåne "som ett test" men planerar att inom kort rulla ut tjänsten över "större delen av Sverige".
– Vi tror att det räcker logistiskt, att vi kan täcka in hela landet härifrån, säger Kristoffer Tengblad.
I nuläget är man två medarbetare på kontoret och ytterligare ett par på lagret, men planerar enligt Kristoffer Tengblad att "bli några stycken till inom kort".
Bakom Bringbloom ligger den stora norska blomsterkedjan Mester Grønn med fler än 120 blomsteraffärer i Norge. Kedjan ägs av grundarna, bröderna Ola och Erling Ølstad.
Bringbloom utgör Mester Grønns svenska etablering och den norska kedjan äger majoriteten av Bringbloom. Kristoffer Tengblad själv har en minoritetspost.
Gå till toppen