Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu blickar Jenni Häggström mot landslaget

Sista omgången avgör om slutspelsdrömmen blir sann. Sedan hoppas Jenni Häggström kröna en kometsäsong med ett U19-VM.

Ängelholmaren Jenni Häggström hoppas både på slutspel med Malmö FBC och en plats i Sveriges U19-landslag.
Inför den här säsongen hade 19-åriga Jenni Häggström från Ängelholm haft uppehåll från innebandyn.
När Malmö FBC hörde av sig blev hon först chockad för att sedan ta en viktig roll i superligan.
En omgång av grundserien återstår. Jenni Häggström och hennes Malmö har chans att nå slutspel vid seger borta mot Dalen, som är precis ovanför strecket, på lördagen.
– Det kommer att bli galet spännande att spela en match där så mycket står på spel, säger Jenni Häggström.
Beskriv din säsong?
– Den har verkligen varit över min förväntan. Från början var mitt mål att få speltid och ta en plats i laget. Från det har jag fått mycket förtroende i varje match och dubblat en del, både som center och back. Det har gått väldigt bra.
Jenni Häggström i duell med Täbys Julia Croneld under en match i superligan.Bild: AVDO BILKANOVIC
Jenni Häggström ligger ofta rätt i banan och hennes säkra positionsspel kombinerat med en hög arbetskapacitet har bidragit starkt till den stora rollen i Malmö.
Hennes kometutveckling i världens bästa liga har gett ringar på vattnet. När U19-landslaget nyligen togs ut var hon reserv, men Jenni Häggström har förhoppningar på att spela till sig en plats i VM-laget senare i vår.
– Jag har haft lite kontakt med förbundskaptenen och de följer mig ganska noga inför VM. Nu gäller det att verkligen visa att jag vill ha en plats i laget.
Debutsäsongen i superligan har visat Jenni Häggströms kapacitet. Att det blir en fortsatt satsning i Malmö är högst troligt.
– Vi har diskuterat nytt kontrakt och jag känner att Malmö är en bra klubb för mig där jag kan fortsätta att utvecklas. Den här säsongen har jag fått känna på spel i superligan. Jag känner att jag kan ta ännu fler kliv framåt framöver och våga ta lite mer plats.
Gå till toppen