Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Munkas poängkung: "Vi har det bästa laget i kvalet"

"Får vi bara till det vet jag att vi är det bästa laget i serien", säger Munka-Ljungbys Jonathan Olsson inför kvalpremiären mot Olofström.
Förra säsongen tog Munka-Ljungbys kvalresa slut i ett hett derby mot Åstorp/Kvidinge. Då var lokalrivalen favorit, men nu ser forwarden Jonathan Olsson stora möjligheter för Munka att ta sig upp i allsvenskan.
– I början av säsongen gick det knackigt för oss. Vi visste att vi hade ett bra lag och ville för mycket. Det låste sig för oss då och vi tappade lite av vår identitet, säger Jonathan Olsson.
– Sen hade vi ett möte där vi pratade om att gå tillbaka till grunderna från förra säsongen och hålla oss till matchplanen via hårt arbete. Då var det mycket som lossnade och de sakerna har tagit oss till det här kvalet.
Första hindret är Olofström. Munka inleder hemma (klockan 16 på söndagen) och blir det en avgörande match i bäst av tre-serien spelas även den på hemmaplan. Vinnaren möter sedan antingen Växjö IBK U eller Lagan i ett avgörande play off.
– Det som talar mest för oss är att vi har den bästa truppen. Dessutom lärde vi oss mycket från förra kvalet. Det är griniga matcher och det gäller att behålla kylan. Får vi bara till det vet jag att vi är det bästa laget i serien, inte minst sett till spetsspelarna.
I den kategorin sticker Jonathan Olsson ut. Han har gjort 57 poäng på 21 matcher och hans 45 gjorda mål gör honom till hela seriens skyttekung.
– Jag har jättenöjd med min säsong hittills, men det hade såklart varit gött att toppa den med att gå upp i allsvenskan.
Jonathan Olsson har ett förflutet i FC Helsingborg och vill gärna ta ett kliv uppåt i seriesystemet igen.
– Jag vill inte spela i division 1 under hela karriären. Mitt kontrakt går ut efter säsongen och jag vill absolut spela så högt upp som möjligt.
Gå till toppen