Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Blytung FCH-förlust i Uppsala

Tre matcher, tre tappade ledningar och tre förluster. Det vill sig inte för FC Helsingborg i kvartsfinalserien mot Storvreta. Hemmalaget vände och vann efter förlängning.

Kvartsfinal 3:7
Storvreta 5
FC Helsingborg 4 e förl
(1–2, 0–2, 3–0, 1–0)
Efter två förluster behövde FCH verkligen vinna den tredje kvartsfinalen mot Storvreta. Gästerna fick en kanonstart när Mika Kohonen sköt ett långskott som överraskade Viktor Klintsten i hemmamålet. Hemmalaget kvitterade, men Fredrik Azelius gjorde 1–2 innan första perioden var slut.
– Jag har haft lägen hela säsongen känns det som så det var skönt att den satt. Nu ska vi köra på som vi gjort och gå in på kassen, säger han till SSL play i pausen.
Andra perioden blev grinig efter en ful tackling mot Helsingborgs Nico Salo. Storvreta tryckte på, men FCH:s defensiv var stabil. Andreas Lindholm utökade ledningen till 3–1 med sitt första slutspelsmål. På det powerplay som följde efter tacklingen mot Salo gjorde han sitt andra mål för perioden.
I början av tredje perioden reducerade Storvreta i power play och satte sen stenhårt tryck mot Jonathan Edling i Helsingborgs mål. Storvreta jobbade fram ytterligare ett powerplay och 3–4 var ett faktum. Med tio minuter kvar kom också kvitteringen efter tung hemmapress. I förlängningen avgjorde hemmalagets poängkung Albin Sjögren.
Gå till toppen